עצמאות כלכלית לנשים חזקות – בעלות בנכס במרחק נגיעה

היום הזה הוא הזדמנות נהדרת לכולנו – הנשים, לערוך חשבון נפש, לשבת ולחשוב האם אנחנו כנשים מרגישות שוות בהתנהלות היומיומית, מגשימות את עצמנו כאימהות, כרעיות, כבעלות מקצוע, כנשות עסקים, האם אנחנו עושות הכל כדי להיות מועצמות, להצליח ולשגשג.

לא תמיד אנחנו שמחות או שלמות עם חשבון הנפש הזה. פעמים רבות אנו אומרות לעצמנו שהיו דברים שיכולנו לשפר, שיכולנו להיות נשים חזקות יותר, מוצלחות יותר, ובאותה עת להיות נשות משפחה למופת. מה שחשוב שנבין, שהעצמאות הכלכלית שלנו הינה בעלת ערך רב במשוואה הזו, היא כבר איננה רק אג'נדה, אלא הרבה מעבר לכך – כורך המציאות. ברגע שנפעל כנשים לשם השגת עצמאות כלכלית, תהיה לנו יכולת בחירה ביחס לעניינים הרי גורל בחיינו, נהפוך להיות נשים חזקות ומשפיעות יותר, וזה גם מה שיגרום לנו להיות נשות משפחה מרוצות יותר, רגועות יותר וכמובן מתפקדות טוב יותר.

עד לפני כ- 100 שנה, נשים לא יכלו לפרנס את עצמן בכלל, לא הייתה להן יכולת לצאת לעבוד, קל וחומר היכולת להגשים עצמן. החברה האנושית משחר ימיה קידשה את כוחו של הגבר וחולשתה של האישה מולו. נשים חונכו מגיל צעיר לרצות, להיות ממושמעות, פסיביות, צנועות ומועילות.

בעשורים האחרונים קיימת התקדמות רבה בנושאי שוויון זכויות בין גברים ונשים. נשים השתתפו בקורסי טיס, זכו לנציגויות חשובות בראשות מערכות החוק, הבנקאות והפוליטיקה, וחוקים רבים שמטרתם לשמור על מקומות העבודה לנשים ולסייע בקידומן נחקקו. גם הפרשי השכר הלכו והצטמצמו, אך הם עדיין לא נעלמו. נשים חזקות ובעלות עצמאות כלכלית, נתפסות עדיין ככוחניות ומאיימות על השלטון הזכרי. ולכן, חשוב שתזכרו – העצמאות הכלכלית שלנו היא המפתח להיותנו חופשיות, עצמאיות, מסופקות ובעיקר מאושרות מהווייתנו.

את העצמאות הכלכלית הזו ניתן בין היתר להשיג באמצעות בעלות בנכסים. כן כן, גם אלו מביננו שבד"כ משאירות את החשבונות, ענייני הכספים והפיננסים, הביטוחים, החיובים ועוד כל מיני עניינים שההתעסקות בהם רחוק מאוד מלהיות תענוג צרוף לבני הזוג שלהן, יכולות להשיג עצמאות כלכלית באמצעות בעלות בנכס.

התחילי בבדיקת הנדל"ן המשפחתי הקיים, מקורותיו, מהותו, הזכויות שלך בו (אם קיימות בכלל) וכו'. בין אם מדובר בבעלות בדירה המשפחתית, או שמא בנכסים להשקעה ונכסים מניבים שנמצאים בבעלות התא המשפחתי, חשוב שתהיי מעורבת ותדעי האם גם לך יש זכויות בנכסים הללו? פשוט מאוד להוציא נסח טאבו באמצעות כתובת בלבד של הנכס (שממנה ניתן לקבל את פרטי הגוש והחלקה של הנכס) – את הנסח ניתן לנתח בקלות ולהבין, האם הדירה המשפחתית הינה בבעלות משותפת שלך ושל בן זוגך? האם ישנם נכסים שנרשמו על שמך לשם תכנון מס כזה או אחר? האם על הנכסים הרשומים על שמך ישנם עיקולים/שיעבודים/משכונות. מעורבותך בענייני הנדל"ן המשפחתיים הכרחית, ולאינפורמציה בעניין יש ערך שלא יסולא בפז.

בשלב שני, כדאי שתבקשי לקחת חלק בכל עסקת נדל"ן שמתבצעת במסגרת התא המשפחתי. מיותר לציין, שערכי הנדל"ן בארץ הולכים ומאמירים. ברור, כי יש ערך רב להיותך בעלים (גם אם חלקיים) של נדל"ן. לפיכך, בין אם אתם מתכננים רכישת דירה למגורי המשפחה ובין אם מדובר ברכישה של נכסים להשקעה, הקפידי להיות מעורבת ברכישה ושחלק מהנדל"ן יהיה רשום על שמך.

לבסוף, וזה מיועד למעטות שיכולות להרשות לעצמן כמובן (אבל אני חייבת לציין את זה גם לטובתן) – קחי בחשבון שגם את יכולה להיות בעלים של נכס להשקעה/נכס מניב. לא אכביר במילים על היתרונות שבהשקעה בנדל"ן – כמדומני, כולנו מודעות לכך. בעלות בנכס להשקעה תניב לך הכנסה יציבה ממקור קבוע, ותספק לך את הביטחון והעצמאות הכלכליים אליהם כולנו שואפות. תופתעי לגלות, מה אפשר לעשות עם מעט הון עצמי, והרבה רצון להצליח. דוגמאות מצוינות לכאלו שעשו את זה ובגדול בתחום זה לא חסרות.

לשאלות נוספות ומענה מיידי בתחום זה, נשמח לעמוד לשרותך בכל עת.

בלוגים נוספים

דילוג לתוכן